Cand e recomandat sa facem o revizie la o motocicleta?

Cei care detin o motocicleta, trebuie sa tina cont de sfaturile specialistilor daca doresc ca bijuteria lor pe doua roti sa functioneze la parametrii optimi. Cand este recomandat sa facem o revizie? In primul rand, trebuie sa tineti cont de recomandarile fiecarui producator in parte, intrucat fiecare producator poate recomanda timpi diferiti re revizie. Cu toate acestea, exista cateva recomandari general acceptate in ceea ce priveste momentul reviziei unei motociclete.

Schimbul de ulei

In ceea ce priveste schimbul de ulei, in general, se recomanda ca aceasta operatiune sa se efectueze la fiecare 5000-6000 km, in functie de marca. In conditiile in care termenul de valabilitate al uleiului de motor desigilat este de 2 ani (pastat in recipientul sau), se impune sa tinem cont de faptul ca, odata introdus in motor, acesta va avea un termen de valabilitate mai scurt, si, prin urmare, se impune schimbarea mai frecventa. O alta componenta a reviziei o reprezinta necesitatea inlocuirii uleiului de transmisie si al uleiului la furca.

Filtrele

Referitor la filtre, trebuie sa avem in vedere faptul ca acestea au rolul de a proteja piesele motorului de rezidurile existente. Filtrul de ulei impiedica patrunderea reziduurilor din motor, iar filtrul de combustibil filtreaza reziduurile din combustibil. In ceea ce priveste filtrul de aer, acesta trebuie curatat si gresat periodic, intrucat impiedica reziduurile din aer sa patrunda in admisia motocicletei.

Lichidul de frana

In ceea ce priveste lichidul de frana la motociclete, acesta are acelasi rol ca si in cazul masinilor, respectiv acela de eficientiza sistemul de franare; avand in vedere importanta capitala a functiei sale, recomandam folosirea unui lichid de frana de calitate, astfel incat franarea sa se realizeze in conditii optime.

Placutele de frana

Privitor la placutele de frane, este recomandata revizia periodica a acestora, intrucat ele se uzeaza daca nu sunt schimbate la timp, astfel expunandu-va la riscuri majore. Schimbul placutelor de frana se realizeaza periodic, in functie de starea acestora.

Servisare telescoape

Servisarea telescoapelor este o alta componenta a reviziei la motociclete. Pentru a le mentine in stare optima de functionare, telescoapele au nevoie de verificare periodica a uleiului si simeringurilor, preferabil la fiecare 2 ani. De asemenea, la fiecare 2 ani, se recomanda ca telescoapele sa fie demontate si verificate, iar componentele acestora, curatate.

Bujiile

Bujiile au si ele de suferit pentru ca se innegresc sau se deterioreaza, iar inlocuirea acestora se recomanda anual. De asemenea, bujiile au nevoie de o uscare si o curatare adecvata. Pentru siguranta voastra si pentru a prelungi durata de viata a motocicletei, este important sa nu depasiti perioada recomandata pentru revizie, intrucat revizia periodica va asigura calatoria in conditii maxime de siguranta.

⏰ Program de lucru:

  • Luni: 09:00-18:00
  • Marti: 09:00-18:00
  • Miercuri: 09:00-18:00
  • Joi: 09:00-18:00
  • Vineri: 09:00-18:00
  • Sâmbata: Închis
  • Duminica: Închis

Adresa, date de contact:

Moto Alex Brasov
Strada Stejarului nr. 27 ,
langa gradina zoologica
Brasov, Romania 500312
Phone: 0770-832-212
✉ email

ANPC

Autoritatea Natioanal pentru Protectia Consumatorilor